banner2015-10-1 banner2015-10-2 banner2015-10-3

Iepsedrerieeeees!

Na een stille nacht en ochtend zonder onze lieve leden was de leiding klaar om het kampgebouw te poetsen, om alle sporen van de voorbije toffe dagen weg te werken. En of we in onze missie geslaagd zijn! :) Nu zijn we klaar om huiswaarts te keren, met een glimlach op ons gezicht, denkend aan het voorbije kamp. Bedankt aan allen die meegegaan zijn. Op naar een nieuw werkjaar!

Lieve groetjes,

de leiding

menu van de dag
ontbijt: restjes...

De laatste dag van het grote zomerkamp is aangebroken. Net voor het avondeten kwamen de vele ouders aan op de kampplaats waarna iedereen terug huiswaarts kon keren. Er zal onderweg heel wat geslapen worden in de auto's. Voor de leiding en de kookploeg kan de grote schoonmaak beginnen... 

menu van de dag
ontbijt: klakkaerts
middagmaal: kip-curry-wok
avondmaal: frietjes met stoofvlees en een collectie rauwkost

De laatste volledige dag op kamp zit er weeral op, de tijd vliegt hier echt. De laatste avond wordt dan ook traditiegewijs een feestavond met het vrij podium en het gezellige kampvuur.

menu van de dag
ontbijt: stiereboter
middagmaal: vogels zonder kop, patatten en appelmoes
4-uurtje: chocoladepudding
avondmaal: hotdog
nachthapje: snoepjes

Gezellige en creatieve dag! De juniors bouwden een pretpark en bleken ook slechte ei-ouders te zijn, de plussers hielden een Rudolfrace in het bos en de helpertjes zochten de moordenaar van Dries, de kok. De dunantjes vierden feest met een groot muzikaal pak. 

menu van de dag
ontbijt: speculoos
middagmaal: bollekes in tomatensaus, rode bonen en patatjes
4-uurtje: cake
avondmaal: spaghetti bolognaise
nachthapje: ijsje

Vandaag stonden alle leden gepakt en gezakt klaar voor de dagtocht. Waterflessen werden gevuld, boterhammen werden gesmeerd en schoenen werden goed aangesnoerd. Een busrit en een fikse wandeling later kwamen we aan bij de Lilse Bergen voor een namiddag strand- en waterpret. De terugrit verliep iets minder vlot door verkeerde en gemiste bussen ;) Ik ben er zeker van dat iedereen vannacht als een roosje zal slapen.

menu van de dag
ontbijt: hagelslag
middagmaal: lunchpakket
4-uurtje: appel
avondmaal: vol-au-vent, puree en slaatjes
nachthapje: yoghurt

Vandaag nam de oudste groep (de 15+) de spelletjes over en bezorgden de Dunantjes, Helpertjes en Juniors een prachtige dag. De avond verliep heel rustig met enkele douchemomenten en slaapzakspelletjes.

Vandaag namen we ook de groepsfoto's nu de uniformen nog hun originele kleur vertoonden. 

menu van de dag
ontbijt: spek met eitjes
middagmaal: orloffgebraad, peren, abrikozen en kroketten
4-uurtje: soldatenkoek
avondmaal: croques & groenten
nachthapje: yoghurt

Stralende zon! Dunanten in actie! Iedereen goed uitgeslapen, ahem... Een volle eetzaal! Het kamp is nu echt goed begonnen. Vandaag stond de dag in thema van het Chinese Nieuwjaar. Overal zagen we eetstokjes opduiken en merkten we verdacht weinig letters 'r' op.

menu van de dag
ontbijt: cornflakes
middagmaal: zomerkluts met worst
4-uurtje: chosolademilkshake
avondmaal: hamburgerfestijn
nachthapje: rijstpap

Feest van de dag was de Ramadan. Cynthia molde de hele dag als de beste bij de plussers, de juniors deden een staddspel en ruiltocht. De helpertjes gingen op bedevaart naar Mekka en speelden een drugsspel.

menu
ontbijt: suikerbrood
middagmaal: tomatensoep met balletjes, beleg en slaatjes
4-uurtje: watermeloen
avondmaal: cordon bleu, bruneerders, bloemkoolgratin
nachthapje: yoghurt
 

De grote drukte op de kampplaats is een feit. Na een tocht via trein, bus en een wandeling kwamen de helpertjes en juniors aan. Geen tijd om te rusten voor de nieuwkomers want ze konden direct meedoen met het kamp-dans-verzamellied.

menu van de dag
ontbijt: mini-overkoekjes
middagmaal: macaroni met kaas en hesp
4-uurtje: appelflap
avondmaal: kalkoenrolade, gratinpatatjes, wortelen en erwten
nachthapje: vanillepudding

 

De wolken trokken vandaag weg en gaven ruimte aan een welgekomen zonnetje. De plussers maakten gretig gebruik van het weer en speelden de gehele dag buiten. Vanavond wordt extra spannend want de nieuwelingen onder de plussers worden gedoopt :)

menu van de dag
ontbijt met kaas en vers fruit
middagmaal met mosselse frietjes
een 4-uurtje met Madame Blanche
een romantisch avondmaal met Moussaka