Kamers uitmesten, verloren kledij zoeken, een groepsmomentje... DIt alles hoort bij de laatste dag op kamp. Na een afsluitende activiteit konden we de ouders verwelkomen op de kampplaats. Nog één keer het kamplied en de verzameldans en dada Westouter...

Voor de leiding begint nu het grote feest zonder de leden. de grote opkuis van de kampplaats. Zakken vol vuile sokken, versleten onderbroeken en verdwaalde T-shirts worden verzameld en later tentoongesteld in het lokaal te Harelbeke. Op maandag 20 augustus verlaten de laatsten de kampplaats te Westouter. Op naar het volgende kamp.

De laatste volledige dag zit er weeral op. Wat is die tijd op kamp toch voorbij gevlogen. Na de lange wandeltoch gisteren besloten de 15-plussers om opnieuw te gaan wandelen... Je kon het geklaag waarschijnlijk tot in Harelbeke horen. De andere groepen bleven te plaatse en genoten van enkele plein- en waterspelletjes. Het werd kamp werd naar gewoonte afgesloten met een 'Vrij Podium' en een kampvuur.

menu van de dag
ontbijt met stiereboter
middagmaal: cordon bleue, bloemkool en bruneerders
4-uurtje: brownie/ijsjes
avondmaal: hot dogs
nachthapje: popcorn

Op de terreinen in Westouter was het vandaag akelig stil. Iedereen had 's morgens zijn boterhammen belegd en z'n waterfles gevuld voor de dagtocht. Onder een aangenaam zonnetje trokken we richting Poperinge waar we ons volledig konden laten gaan in een bèresjiek zwembad.Zoals verwacht verliep de terugtocht naar Westouter heel wat langzamer...

menu van de dag
ontbijt met chocolade
middagmaal: brood & beleg
4-uurtje: appel
avondmaal: spinaziepuree & visburgers
nachthapje: rijstpap

De plussers brachten de nacht door in een tent en ontwaakten op een festivalterrein. De juniors hielden vandaag hun omgekeerde dag en konden met volle teugen genieten van een ontbijt met spaghetti. Gelukkig deden de Dunantjes en de Helpertjes min of meer 'normaal' en renden zich te pletter onder een aangenaam zonnetje.

menu van de dag
ontbijt met chocolade
middagmaal: vol au vent, frietjes, rauwkost
4-uurtje: ijsje
avondmaal: spaghetti bolognaise
nachthapje: rijstpudding

In kampthema muziek was het vandaag de beurt aan countrymuziek. Al voor het ontbijt krioelde de kampplaats van de laarzen, cowboyhoeden en sjaaltjes. Opgejut door de muziek werd er heel wat gelopen en gespeeld vandaag. In de namiddag namen de plussers de taken van de leiding over en verzorgden een activiteit voor de jongere leden.

menu van de dag
ontbijt: klakkaards
middagmaal: worst, appelmoes, patatten
4-uurtje: miklshake
avondmaal: croque Hawaï
nachthapje: vanillepudding

Nu de T-shirts en de sjaaltjes nog aan te zien zijn, namen we alvast de groepsfoto's. Die foto's krijgen de leden ook als aandenken mee op het einde van het kamp. 

De vermoeidheid is al duidelijk af te meten aan de grootte van de wallen onder de ogen. Toch vliegen de leden alsook de leiding er steeds weer in om er een onvergetelijk kamp van te maken.

menu
ochtend: cornflakes
middagmaal: balletjes gehakt in tomatensaus, puree, boontjes...
4-uurtje: wafel
avondeten: soep, beleg, koude groenten
nachthapje: yoghurt

De regen kon ons vandaag niet echt tegenhouden. We wisselden de spelletjes binnen af met enkele leuke (en vuile) momenten buiten. Om al die energie terug aan te vullen werd iedereen verwend met lekkere hamburgers.

menu van de back
ontbijt: omelet
middagmaal: kip curry rijst
4-uurtje: frangipanne
avondmaal: hamburgers en frietjes
nachthapje: yoghurt

Met aankomst van de Helpertjes en Juniors is het kamp echt begonnen. De kookploeg kan nu op volle toeren aan de slag om de leden van energie te voorzien. Enkel de Dunantjesleiding zit nog verdrietig te wachten tot de kleintjes aankomen.

menu
ochtend: mini-ontbijtkoeken
middagmaal: Orloff, country potatoes en groenten
4-uurtje: fruitmix
avondmaal: macaroni met hesp
nachthapje: flannekes

Met harde technobeats werden de plussers deze ochtend gewekt. De één kon het al wat meer appreciëren dan de anderen :) Na een uitgebreid ontbijt trokken ze het centrum van Westouter in voor een speurtocht. In de namiddag bleven ze ter plaatsen en kon er met behulp van handigheid en wetenschap gescoord worden in de een grote technologiewedloop. 's Avonds hadden de batterijen hun laagste peil bereikt en werd de dag afgesloten met slaapzakkenspelletjes.

menu van de dag
ontbijt: yoghurt en vers fruit
middagmaal: kalkoenrollade en kroketten
4-uurtje: ijscoupe
avondmaal: tortilla's / chili con carne
nachthapje: chocolademousse